Social Icons

السبت، 30 يوليو 2011

طريقة عمل المكرونة بالباشميل سهلة ومضمونة

طريقة عمل المكرونة بالباشميل
undefined

  المكونات


500 ج مكرونة قلم مسلوقة
2 م زيت
ملح
عمل البشاميل
1 كوب دقيق
7ملاعق كبيرة سمن او زبدة علي زيت
..ليتر من الحليب اي تقريبا اربع اكواب
ملح وفلفل اسود
2بيضة
جبنة مبشورة او (يمكن استبدلها ببيضة وتخفق وترش بالفلفل الاسود وندهن بها الوجة)
1مكعب مرق لحم

صوص بولونيز
1/4
ك لحمة مفرومة
بصلة ناعمة
2 فص ثوم
  1/2 كوب صوص طماطم
ملح وفلفل
قطعه جزرة مبشورة
الطريقة
لعمل البشاميل نحتاج الى:
علي حرارة متوسطة تقلب السمن مع الدقيق حتي يصبح لونة ذهبي ثم يضاف الحليب الدافي لمنع التكتلات ويقلب ثم الماء والمكعب المرق والملح والفلفل الاسود مع التقليب المستمر حتي يصبح تقيل حسب السمك اللي انتي عايزاة يعني او عايزاة ثقيل يترك حتي يغلي اولو عايزاة خفيف لاتتركية حتي يغلي لان كل ما تتركية هيتقل اكتر ثم بعد ما يبرد تماما يضاف الية 2بيضة او حسيتي انة في تكتلات يمكن خفقة بمضرب البيض او الهراسة حتي يصبح ناعم وسلس

ونسلق المكرونة ونعمل صوص البولونيز

ندهن صينية بزيت او سمن ونضع نص كميةالباشميل علي المكرونة وتقلب جيدا ثم نضع اللحمة المغصجة بالصلصة ثم نضع باقى كمية المكرونة ثم باقي الباشميل ثم نضع الجبنة المبشورة او البيضة وندخلها الفرن لحد ما الجبنة تسيح وتاخد لون ذهبى وتصبح الحواف ذهبية 
undefined

undefined

undefined

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق