طريقة عمل المكرونة بالباشميل
المكونات
500 ج مكرونة قلم مسلوقة
2 م زيت
ملح
عمل البشاميل
1 كوب دقيق
1 كوب دقيق
7ملاعق كبيرة سمن او زبدة علي زيت
..ليتر من الحليب اي تقريبا اربع اكواب
ملح وفلفل اسود
ملح وفلفل اسود
2بيضة
جبنة مبشورة او (يمكن استبدلها ببيضة وتخفق وترش بالفلفل الاسود وندهن بها الوجة)
1مكعب مرق لحم
صوص بولونيز
1/4 ك لحمة مفرومة
جبنة مبشورة او (يمكن استبدلها ببيضة وتخفق وترش بالفلفل الاسود وندهن بها الوجة)
1مكعب مرق لحم
صوص بولونيز
1/4 ك لحمة مفرومة
بصلة ناعمة
2 فص ثوم
1/2 كوب صوص طماطم
ملح وفلفل
قطعه جزرة مبشورة
الطريقة
لعمل البشاميل نحتاج الى:
علي حرارة متوسطة تقلب السمن مع الدقيق حتي يصبح لونة ذهبي ثم يضاف الحليب الدافي لمنع التكتلات ويقلب ثم الماء والمكعب المرق والملح والفلفل الاسود مع التقليب المستمر حتي يصبح تقيل حسب السمك اللي انتي عايزاة يعني او عايزاة ثقيل يترك حتي يغلي اولو عايزاة خفيف لاتتركية حتي يغلي لان كل ما تتركية هيتقل اكتر ثم بعد ما يبرد تماما يضاف الية 2بيضة او حسيتي انة في تكتلات يمكن خفقة بمضرب البيض او الهراسة حتي يصبح ناعم وسلس
ونسلق المكرونة ونعمل صوص البولونيز
ندهن صينية بزيت او سمن ونضع نص كميةالباشميل علي المكرونة وتقلب جيدا ثم نضع اللحمة المغصجة بالصلصة ثم نضع باقى كمية المكرونة ثم باقي الباشميل ثم نضع الجبنة المبشورة او البيضة وندخلها الفرن لحد ما الجبنة تسيح وتاخد لون ذهبى وتصبح الحواف ذهبية
الطريقة
لعمل البشاميل نحتاج الى:
علي حرارة متوسطة تقلب السمن مع الدقيق حتي يصبح لونة ذهبي ثم يضاف الحليب الدافي لمنع التكتلات ويقلب ثم الماء والمكعب المرق والملح والفلفل الاسود مع التقليب المستمر حتي يصبح تقيل حسب السمك اللي انتي عايزاة يعني او عايزاة ثقيل يترك حتي يغلي اولو عايزاة خفيف لاتتركية حتي يغلي لان كل ما تتركية هيتقل اكتر ثم بعد ما يبرد تماما يضاف الية 2بيضة او حسيتي انة في تكتلات يمكن خفقة بمضرب البيض او الهراسة حتي يصبح ناعم وسلس
ونسلق المكرونة ونعمل صوص البولونيز
ندهن صينية بزيت او سمن ونضع نص كميةالباشميل علي المكرونة وتقلب جيدا ثم نضع اللحمة المغصجة بالصلصة ثم نضع باقى كمية المكرونة ثم باقي الباشميل ثم نضع الجبنة المبشورة او البيضة وندخلها الفرن لحد ما الجبنة تسيح وتاخد لون ذهبى وتصبح الحواف ذهبية
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق